>> HOME  COMUNICATE DE PRESA  


COMUNICAT

Targul international de mobila BIFE, organizat de Romexpo, aniverseaza cea de-a XX-a editie

Romexpo organizeaza in perioada 31 august . 4 septembrie 2011, cea de-a XX-a editie a Targului international de mobila, masini si echipamente pentru exploatare forestiera si prelucrarea lemnului - BIFE.

Manifestarea se adreseaza producatorilor de mobila, accesorii, materii prime, materiale auxiliare si a celor de utilaje pentru industria lemnului, fiind punctul de intalnire al acestora cu comerciantii din domeniu.

Pentru a veni in sprijinul firmelor participante, Romexpo, prin sustinerea Camerelor de Comert si Industrie din Romania, va practica reduceri semnificative la tarifele de participare printr-o politica tarifara adaptata conditiilor actuale de piata.

Targul International de Mobila, BIFE va oferi, atat expozantilor si vizitatorilor specialisti, dar si publicului larg, o serie de evenimente si precum:

Concursul de design contemporan organizat in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism .Ion Mincu.;
Ziua Arhitecturii, in data de 3 septembrie 2011, zi dedicata arhitectilor si designer-ilor;
Zone demonstrative si de prezentare cu ultimele tendinte in materii prime, materiale ecologice si materiale reciclabile folosite in industria lemnului;
Seminarii internationale de cercetare si instruire in domeniul industriei lemnului sustinute de Institutul National al Lemnului;
Expozitia de produse din materiale reciclabile, realizate de studentii Facultatii de Arhitectura de Interior, din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism .Ion Mincu.

BIFE 2010 a reunit peste 200 de firme expozante din 12 tari (cu participare reprezentativa din Germania, Italia, Polonia si Turcia si un grad de internationalizare de 20%), pe o suprafa.. de 21.000 metri patrati, inregistrand un numar de aproape 20.000 de vizitatori. Aceste date statistice au permis auditarea si acreditarea targului de catre UFI (Uniunea Internationala a Targurilor), actiune care confirma importanta acestui eveniment atat in Romania, dar si pe plan international.

Mai multe informatii despre targul BIFE, puteti gasi pe site-ul www.bife.ro


Not. pentru editori: Romexpo este o societate cu capital privat, avd ca ac.ionar majoritar Camera de Comer. .i Industrie a Romiei. Societatea este membr. a Asocia.iei Mondiale a Industriei Tgurilor .i Expozi.iilor (UFI), a Alian.ei Tgurilor din Europa Central. (CEFA), a Asocia.iei Interna.ionale de Auditare a Statisticilor Expozi.iilor (CENTREX) si a Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania (ASOEXPO).


Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate pentru colaborare.
PERSOANA DE CONTACT : Roxana Besa. BIROU VANZARI
TEL: 021 207 70 00 int 1045
FAX: 021 207 70 70
vanzari.nord-vest@romexpo.ro

ROMEXPO SA
BUCHAREST . ROMANIA
65-67, Marasti Blvd.
sales.manager@romexpo.ro
vanzari@romexpo..ro

Bucuresti, 18 mai 2011

COMUNICATCele mai noi produse si sisteme pentru amenajare si decorare la Targul international AMBIENT, organizat de Romexpo, la Centrul Expozitional din Bucuresti


Romexpo organizeaza in perioada 8 . 12 iunie 2011, cea de-a XVIII-a editie a Targului international de produse si sisteme pentru amenajari interioare si exterioare, decoratiuni, mobilier si piscine, AMBIENT.

Manifestarea se adreseaza producatorilor si distribuitorilor in domeniul amenajarilor de interior si de exterior (ferestre, usi, pardoseli, mobilier de baie si obiecte sanitare, mobilier, textile pentru interior, decoratiuni interioare, piscine, jacuzzi, spa).

Targul International, AMBIENT va oferi, atat expozantilor si vizitatorilor specialisti, dar si publicului larg, o serie de evenimente conexe, precum:

Expozitia de peisagistica si proiecte de arhitectura de interior organizata in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism .Ion Mincu. (U.A.U.I.M);
Simpozionul .Peisaj-Arhitectura-Tehnologie-Ambient. ;
Zilele Arhitecturii, in perioada 9-10 iunie 2011, zile dedicate arhitectilor si designer-ilor;
Workshop cu tema: .Casa viitorului: solutii si materiale.;
Ziua Culorii, in data de 11 iunie 2011 . demonstratii de aplicare si testare tencuieli decorative;

Editia anterioara a AMBIENT a reunit un numar de 220 firme expozante, care au expus pe o suprafata de 10.000 mp. Gradul de internationalizare al manifestarii a fost de 41 %, iar numarul de vizitatori a fost de 38.500, specialisti si public larg.

Pina in prezent si-au anuntat participarea peste 150 de firme din Bulgaria, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Polonia, Romania, Sri Lanka, Turcia si Ungaria care vor expune cele mai noi produse si tehnologii in domeniul amenajarilor.

Mai multe informatii despre targul AMBIENT, puteti gasi pe site-ul www.ambient-expo.ro


Not. pentru editori: Romexpo este o societate cu capital privat, avd ca ac.ionar majoritar Camera de Comer. .i Industrie a Romiei. Societatea este membr. a Asocia.iei Mondiale a Industriei Tgurilor .i Expozi.iilor (UFI), a Alian.ei Tgurilor din Europa Central. (CEFA), a Asocia.iei Interna.ionale de Auditare a Statisticilor Expozi.iilor (CENTREX) si a Asociatiei Organizatorilor de Targuri si Expozitii din Romania (ASOEXPO).Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate pentru colaborare.
PERSOANA DE CONTACT : Roxana Besa. BIROU VANZARI
TEL: 021 207 70 00 int 1045
FAX: 021 207 70 70
vanzari.nord-vest@romexpo.ro

Comunicat EXPO FUNERARE


Primul targ din Romania dedicat IMM-urilor

Bursa Romāna de Marfuri S.A.
Romanian Commodities Exchange

Piata Presei Libere 1, sector 1, Bucuresti , Romānia
Tel. +40-21 317 45 60 ? Fax +40-21 317 28 78
E-mail: bursa@brm.ro ; http://www.brm.ro

Azi, 26.02.2009 are loc deschiderea oficiala a Terminalului Salaj al Bursei Romāne de Marfuri la Camera de Comert si Industrie a judetului Salaj.
La eveniment participa presedintele Camerei de Comert si Industrie Salaj, domnul Vasile Padurean, directorul general al CCI Salaj si presedinte al Terminalului Salaj al BRM, domnul Florian Ignat, directorul executiv al Bursei Romāne de Marfuri, domnul Alexandru Gutes, directorul executiv al Terminalului Salaj al BRM, doamna Liana Pop, presedintele Consiliului Judetean Salaj, domnul Marc Tiberiu, subprefectul judetului Salaj, domnul Alexandru Vegh si primarul orasului Zalau, domnul Radu Capīlnasiu.

Prezent si perspectiva la Bursa Romāna de Marfuri

Principalul obiectiv īn anul 2008, la Bursa Romāna de Marfuri a fost consolidarea pietei spot pe marfuri. Specializarea īn tranzactionarea pe ringurile Pietei la disponibil si extinderea gamei produselor fungibile tranzactionate a reprezentat tinta anului 2008.

Astfel, la BRM, pe Piata la disponibil se tranzactioneaza, īn prezent, marfuri fungibile, standardizate, īn cele 9 ringuri specializate: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili.

Īncepānd din anul 2007, cānd a emis īn premiera pentru piata romāneasca primele cotatii la produse petroliere, BRM publica saptamānal cotatii de referinta pentru o gama larga de produse petroliere: benzina Euro 4, combustibil lichid greu, combustibil lichid usor, combustibil tip M, motorina Euro 4, pacura 1% sulf. Tranzactiile cu produse petroliere reprezinta o pondere importanta īn tranzactiile de pe Piata la disponibil, dar si celelalte ringuri de tranzactionare sunt īn atentia clientilor nostri. Astfel, īn luna iunie 2008, s-au īnregistrat primele tranzactii cu gaze naturale adjudecata la o bursa de marfuri din Romānia, iar Ringul materialelor de constructii īnregistreaza tranzactii zilnice pentru o gama variata de produse: nisip, ciment, balast, beton asfaltic, piatra spart.

Īn 2008, BRM a continuat sa deserveasca, prin administrarea Pietei la disponibil si a Pietei licitatiilor, atāt societati comerciale private, cāt si entitati ce apartin statului. Pe Piata licitatiilor, s-a acordat atentie si segmentului de consultanta īn achizitii publice, atāt pentru entitati finantate de la bugetul statului, cāt si pentru entitati private ce acceseaza fonduri structurale pentru care finantarile se valorifica potrivit aceleiasi legislatii a achizitiilor publice.

Pe scurt, servicii oferite de BRM clientilor sai sunt:

Pe Piata la disponibil:

 • cumpararea sau vānzarea de materii prime prin tranzactii pe Piata la disponibil
 • emiterea de cotatii pentru materiile tranzactionate pe Piata la disponibil
 • utilizarea platformei electronice pentru realizarea tranzactiilor pe Piata la disponibil

  Pe Piata licitatiilor:
 • achizitia de produse, servicii sau lucrari, prin organizarea de proceduri pe Piata licitatiilor
 • vānzarea de bunuri, mijloace fixe, active, prin organizarea de proceduri pe Piata licitatiilor
 • consultanta pentru aplicarea procedurilor de achizitii publice, pe Piata licitatiilor
 • organizarea si derularea procedurilor de achizitii publice si pentru accesarea fondurilor structurale, pe Piata licitatiilor

  Alte servicii:
 • asistenta tehnica pentru īntocmirea specificatiilor tehnice si a caietelor de sarcini
 • asistenta juridica pentru organizarea de tranzactii
 • formare profesionala prin organizarea de cursuri sau evenimente
 • furnizarea de informatii legate de tranzactionarea marfurilor prin publicatii proprii de specialitate

  Īn anul 2008, pe cele doua piete administrate de Bursa Romāna de Marfuri – Piata licitatiilor si Piata la disponibil - valoarea de tranzactionare a crescut cu 36% comparativ cu anul 2007, cifrāndu-se la aproape 2.100 milioane lei.

  Pentru 2009, īn contextual armonizarii aspectelor legislative romānesti legate de protectia mediului cu cerintele legislative la nivel european si pentru a veni īn sprijinul operatorilor economici, BRM studiaza oportunitatea lansarii tranzactiilor cu emisii de CO2.

  Orizontul de timp 2008 - 2009, va continua sa situeze BRM ca un leader de opinie fata de demararea activitatii de tranzactionare cu produse agricole, militānd consecvent pentru introducerea mecanismelor recipisei de depozit, a Fondului de Garantare a Certificatelor de Depozit, pentru licentierea depozitelor, si introducerea sistemului de gradare a cerealelor.

  Un alt punct strategic al BRM, īn 2009, īl reprezinta Ringul energiei electrice. Astfel, BRM se va axa, īn special, pe piata consumatorilor mici si mijlocii. Pe platforma sa de tranzactionare, BRM īsi propune sa atraga cāt mai multi consumatori finali, astfel īncāt, o lichiditate crescuta a acestui ring sa genereze, īn mod firesc, tranzactionarea derivatelor pe energie electrica.

  Lansarea pietei produselor derivate pe marfuri reprezinta o necesitate stringenta pentru mediul economic romānesc, iar BRM poate implementa tehnici de protectie a riscurilor solicitate de catre comercianti. In contextul economic actual deosebit de fluctuant si expus, datorita crizei economice globale, comerciantii devin foarte interesati de posibilitatea ca bursa sa realizeze operatiuni de hedging. BRM ofera conditiile necesare dezvoltarii pietei produselor derivate, care ar asigura implementarea tehnicilor de protectie a riscurilor, solicitate de catre comercianti si ar permite punerea la dispozitie a informatiilor necesare privind indicatorii de evolutie a preturilor la materiile de baza.
 •    © CCI SALAJ :: Tel: 0260/66.10.30, Fax: 0260/61.41.95 :: email: ccisalaj@ccisalaj.ro :: url: www.ccisalaj.ro